Tuinieren in de herfst

We zitten in de herfst, avonden worden korter en de winter is in aantocht. Wat kan je aan je tuin doen in de herfst? Voorbereiden voor de winter.

Planten en verplanten

De herfst is een geweldige periode om te verplanten omdat de grond vochtig is van de afgelopen regenbuien. De grond is nog warm van de zomer waardoor planten nog kunnen wennen aan hun nieuwe plek en nieuwe wortels kunnen vormen.

Dit betekend dat je ook nieuwe planten kunt inplanten zonder zorgen. Het is de laatste kans om voordat de winter invalt nog kleur aan te brengen in de tuin. Rozen bijvoorbeeld, plant je het best in het najaar voor de eerste nachtvorst.

 

Bollen planten

De beste periode om bollen te planten is in de herfst. Zo ben je er van verzekerd dat de bloemen die ontsluiten uit deze bollen op het juiste moment het daglicht zien en met hun prachtige kleuren de tuin opvrolijken.

Belangrijk is de positie van de bollen zodat ze goed kunnen gedijen en tot wasdom kunnen komen. Bollen houden van frisse vochtige grond in het voorjaar en zomers kunnen ze droge grond prima verdragen. Het planten van de bollen doe je zo diep als drie keer de hoogte van de bol. Je kunt hierbij gebruik maken van een bollenplanter.

Snoeien van heesters en vaste planten

De meeste vaste planten sterven af in het najaar. Het blad verkleurt en de stelen worden slap of verdrogen. Dan is het zover om de planten af te knippen zodat de tuin er netjes uit ziet en de planten nieuwe blad rozetten kunnen vormen voor het komende jaar.

Heesters knip je meestal voor een kwart terug. Dit geld alleen voor heester die bloeien op het nieuwe hout. Heesters die bloeien op tweejarig hout verjong je door een derde van de oude takken er uit te snoeien. hierdoor stimuleer je dat ze blijven uitlopen van onderaf waardoor je ze goed kan blijven verjongen.

Hagen snoeien

In de herfst worden de hagen voor de laatste keer geknipt. De groei is er nu uit waardoor ze strak en netjes de winter door kunnen. Let op overhangende takken dat ze de heg niet bedekken. Knip ze weg om lelijke plekken in de heg te voorkomen.

Gazon

De winter met zijn lage temperaturen en veel vocht heeft zijn weerslag op het gazon. Dat is de reden dat het gras voor de winter met speciale voeding wordt behandelt. Dit zorgt er voor dat het gazon sterker wordt zodat het de winter beter kan doorstaan. Het is ook heel belangrijk om gevallen bladeren regelmatig van het gazon te verwijderen. Dit voorkomt schimmels, mos en lelijke plekken. Meestal wordt het gras half november voor het laatst gemaaid. Zorg er voor dat je het gras niet korter maait dan 5cm zodat het beter bestand is tegen de winter.

 

Er is nog meer wat kan gebeuren voor de eerste nachtvorst:

 • Bescherm rozen en andere vorstgevoelige planten tegen de vorst met dennentakken, bladeren of potgrond. Een alternatief is bubbelplastic.
 • Opgraven van zomer bol en knolgewassen zoals Dahlias en bewaar ze droog, donker en vorstvrij.
 • Pot planten die moeten overwinteren naar binnen halen.
 • Watersystemen ontkoppelen en ontdoen van water.

Zo kan je met een gerust gevoel de winter in en genieten van je vrije tijd.

 

Het bericht Tuinieren in de herfst verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Video Gooisch Hoveniersbedrijf

Gooische Hovenier

Het bericht Video Gooisch Hoveniersbedrijf verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Tuinaannemer in Blaricum

Tuinaannemer in Blaricum

Bij aanvang van de 21e eeuw heeft de tuinbouwsector een groei gekend waar andere sectoren om zouden smeken. Overal schoten tuinaannemers als paddenstoelen uit de grond. Ze hadden hun sporen reeds verworven door werkervaring of studie en gooiden hun geluk op de vrije markt. Grote werkbussen en geremde aanhangwagens, bladblazers en maaimachines,  je ziet en hoort ze nu overal. Uw tuinaannemer verhoogt uw comfort en zorgt ervoor dat uw tuin de juiste ingeleide is en blijft naar uw woning. Onze maatschappijstructuur is dusdanig veranderd van een eerder conventioneel gezinspatroon naar een op hoog tempo presterende bevolking waarbij het gros tweeverdieners zijn. Beide ouders gaan werken en hebben over het algemeen flinke ambities. De bredere financiële speelruimte zorgen ervoor dat de tuin ook een evidentie lijkt om in te investeren. Ze is en blijft ten slotte het verlengde van uw woning. De forse expansie in vastgoedprijzen zorgde er ook voor dat de investering in een volledig aangelegde tuin naar moderne normen slechts 5 tot 8% bedraagt van de waarde van de totale woning en kavel en de verkoopprijs van uw huis met 10 tot 15% kan doen stijgen. Dus investeren in uw tuin, is investeren in uw vast kapitaal! En daarbovenop verhoogt u het esthetische karakter van uw paleisje met een onschatbare waarde! Ook banken hebben dit gesnapt en grote holdings schrikken er nu niet meer voor terug om leningen uit te schrijven voor de aanleg van uw tuin. Onder de noemer renovatiewerken kan u voordelig aan de nodige middelen geraken om een tuinarchitect/ -aannemer in te schakelen.

Ook iedereen lijkt met tuinen bezig te zijn na de werkuren.

Omdat er geen hoge vereisten benodigd zijn om als zelfstandige tuinaannemer aan de slag te gaan, neemt het aantal zelfstandige in bijberoep (zonder kwartaalaangifte) toe. Zij onderhouden voornamelijk tuinen. Dit in de avond uurtjes, op zaterdagen of woensdagmiddagen. Dit kan uw tuinman zijn of worden. De persoon die, net als de poetsvrouw, uw woonomgeving toonbaar houdt tegen aantrekkelijke prijzen. Wat mij opvalt bij het bekijken van dergelijke tuinen is dat alle vaste aanplant keurig wordt onderhouden. Weinig of geen onkruid, netjes geknipte gazonkanten en geschoren hagen. Wat mij daarnaast opvalt als ik naar de heesters en bomen kijk, is veel dood hout, klimop tot in top van de kruin, ongebalanceerde vormen, ziektes, en nog veel meer. Als gevolgtrekking kun je stellen dat de echte tuinaannemer zich onderscheidt door deskundigheid op alle vakgebieden binnen de tuinbouw. Een tuinaannemer zorgt voor het gehele palet aan noden voor de tuin. Het ontwerpen van de lijnen en beplantingen, het aanleggen van opritten en paden, het aanbrengen van inrijpoorten, het beplanten, beregenen, de tuinverlichting, vijvers, mechanische onkruid- en ziektebestrijding. Van A tot Z. Een tuinaannemer trekt ook onkruid uit en steekt ook graskanten af maar de manier waarop zal elementair afwijken! De prijs ook, zult u zich afvragen? Het uurtarief is hoger, laten we zeggen haast het dubbele. Echter kan door efficiëntie en hogere investeringsgraad (dus meer machines en materialen) die vraag nog eens beter beken worden.

Wat is wijs?

De praktijk leert dat mensen met grotere tuinen (>1000m²) er goed aan doen wekelijks of om de 14 dagen een tuinier aan te stellen voor basisonderhoud. Mijn advies zou dan ook zijn om 2-jaarlijks een tuinaannemer/snoeier langs te laten komen voor gespecialiseerde werken, afhankelijk van de structuur en beplanting in uw tuin (hoge bomen, hagen, snoeivormen) Mensen met een kleinere tuin/stadstuin doen er goed aan om een tuinier aan te stellen om hun tuin te onderhouden. Zomer- en winter snoei als basisonderhoud. Het moge duidelijk zijn dat bij een gehele her-aanleg (als u wat meer wil dan gazon met een haag) het zeer vruchtbaar is een tuinarchitect/tuinaannemer onder de arm te nemen. Deze vakmensen zijn opgeleid in de kunst om vorm te geven met planten. Net zoals een interieurarchitect dit doet met harde materialen. Het verschil in esthetiek is onvergelijkbaar.

Vernieuwing

Ook in onze branche zijn enorme gradaties in kwaliteit. Samen met de groei van de sector is ook de norm omhoog gegaan. Enorm veel nieuwe producten overspoelen de markt, nieuwe planten, materialen en nieuwe concepten. Als tuinaannemer moeten wij ons toewijden om op de hoogte te blijven van deze vernieuwingen zodat wij u probleemloos update kunnen houden. De keuze aan tuinstijlen is legio daar de tuinkunst even oud is als de ontwikkelde mens. Toch is de tuin van de 21e eeuw een klasse apart. De Engelse en Franse tuinstijlen hebben hun strepen verdiend en zijn nog steeds fenomenaal. De nieuwe tuin is een tuin waarin design nog veel meer de heerschappij heeft gekregen. De tuin van de jaren 60 en 70 was vooral een collectietuin. Een enorme diversiteit aan beplanting diende als fundering van het concept. Vandaag is vorm de hoeksteen van het concept. Het uitgangspunt is en blijft de woning. Haar vorm en gezichtspunten zorgen ervoor dat de keuze van tuinstijl reeds veranderd. Daarbij moeten wij als tuinaannemer ons in uw woonsituatie inleven. Vanuit de woning kijken we in de tuin en proberen we met sterke lijnen interessante bezienswaardigheden in uw tuin te benadrukken. Van het achterliggende landschap tot een fantastische treurwilg of een beeldhouwwerk. Want wees gerust, een tuin is een enorme magneet voor uw ogen. Als uit deze ruimte alles wordt gehaald wat mogelijk iss dan zijn die wintermaanden ineens zo grauw niet meer en is het toch aantrekkelijk om naar buiten te kijken. Ook in de zomer is het fantastisch niet alleen gazon in de tuin te hebben. In de zomer is intimiteit en kleur van groot belang.

Maar wat kost het nou allemaal?

De prijzen voor een tuinaannemer zijn afhankelijk van de bedrijfsstructuur. Een bedrijf met meer werknemers, levert snellere service en rekent soms iets hoger uurloon. Ook blijken de prijzen sterk te verschillen per regio of stad. Afhankelijk van de vastgoedprijzen en aanbod aan tuinaannemers. Kijk dus gerust rond in uw provincie! Een uurloon van een tuinaannemer schommelt gemiddeld van 33/u tot 45/u. Tuinaanlegbedrijven die veel bestratingswerken doen, rekenen ongeveer 38/u tot 52/u. Dit is een richtprijs exclusief uurlonen voor het ontwerpen, machinekosten, transportkosten, afvalverwerkingskosten. Sommige bedrijven hanteren een verschillend uurtarief voor verschillende activiteiten bv. onderhoud 38/u, aanleg 45/u en ontwerpen 48/u. Uw tuin laten ontwerpen en aanleggen kost het volgende als u niet wil besparen en een perfect concept ondersteunt: ontwerp:     1/ m² aanleg:       45 / m² Deze prijzen zijn uiteraard veranderlijk en afhankelijk van uw wensen. Om die reden ga ik in tegen het stigma dat het aanleggen van uw tuin onbetaalbaar is. Het is vast en zeker de moeite om 5% van de aankoopprijs van uw woning te investeren in de tuin ten einde haar verkoopbaarheid en waarde te verhogen. Een tuin kan worden aangelegd in alle prijsklassen, ook tuinarchitectuur kan in alle prijsklassen! Hoe meer u bereid bent te investeren, hoe meer het uiteindelijke resultaat uw verwachtingen zal overtreffen!! Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan!  

Borders opknappen

Borders opknappen

Borders opknappen

Je kan het best je borders opknappen tussen half maart en half april. En dat hoeft zelfs geen euro te kosten!

Ook vaste planten hebben jammer genoeg  geen eeuwige leven. Na een jaar of vier vijf beginnen veel soorten kwaliteit te verliezen. Hogere soorten zoals:

 • Delphinium (ridderspoor),
 • Lavatera en
 • Helenium

en middelhoge bloeiers als:

 • Solidago (guldenroede)
 • Phlox

Deze worden in de kern kaal en gaan aan de buitenkant rommelig uitgroeien. Ook de kern van populaire rand- en kruipplanten kan op den duur lelijk worden, met name bij gipskruid, lavendel, en scheefbloem (Iberis).

Daarom is het aan te raden om deze en andere vaste soorten na drie of vier jaar te verjongen. Dat kan je het beste doen tussen half maart en half april – de periode die algemeen wordt beschouwd als de beste planttijd voor vaste planten.

Hoe doe je dat?

Verwijder eerst alle afgestorven delen en haal de wortelkluit van de plant met een scherpe spade behoedzaam uit de grond. Scheur vervolgens de jongere buitenste delen van de wortelkluit af. Meestal kan je dat met de hand doen, maar soms zal je een spade of een scherp mes moeten gebruiken. De oude kern van de kluit kan bij het groenafval. Zet vervolgens de gescheurde planten in de schaduw en verwijder al het onkruid dat tussen de wortels zit. Tijdens het planten kan je een beetje potgrond toevoegen voor extra voeding.

Houtachtige gewassen zoals schildzaad (Alyssum), Aubrietia en Iberis kan je verjongen door stekjes te maken. Snijd de jonge scheutjes voorzichtig van de onderkant van de moederplant en laat ze binnenshuis worteltjes vormen in water. Plant de scheutjes daarna uit in potjes. Tussen half augustus en eind september kan je de oude plant uit de grond halen en vervangen door de nieuwe plantjes.

Zelf je borders opknappen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn en kan je dus geld besparen. Wil je het toch liever uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Nu Gratis Offerte

Het bericht Borders opknappen verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Bestrating opknappen

Bestrating opknappen

Bestrating opknappen

Sinds jaar en dag zijn wij werkzaam in het Gooi & omstreken. Dankzij het vertrouwen van onze klanten en onze werkwijze zijn wij uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan:

 • tuinen ontwerpen
 • tuinen aanleggen
 • renoveren van tuinen en terrassen
 • (her)bestraten van opritten en parkeerplaatsen,
 • schuttingen plaatsen
 • vlonders maken
 • aanleggen van vijvers

Jouw wensen staan centraal

Bij Gooisch Hoveniersbedrijf staan jouw specifieke wensen centraal, want alleen dan kunnen wij voor jou de werkzaamheden uitvoeren zoals je ze voor ogen hebt. Of het nu gaat over het renoveren van een complete tuin, tuinaanleg, terrasbestrating, het plaatsen van een schutting of het aanbrengen van sierbestrating. In je tuin, oprit of bedrijfspand, wij staan overal voor open. Hoe gaan wij te werk? Wanneer je een project wilt laten uitvoeren door ons, maken we een afspraak om bij je langs te komen en samen met jou te bespreken wat jouw specifieke wensen zijn. Daarna ontvang je van ons een eerlijke en scherpe offerte, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De werkzaamheden worden volgens de afgesproken planning uitgevoerd.

Kwaliteit vinden wij erg belangrijk

Wij stellen aan onze medewerkers die de werkzaamheden voor jou uitvoeren hoge eisen. Dat doen wij omdat wij kwaliteit erg belangrijk vinden en omdat wij tevreden klanten willen hebben. Wanneer wij bij jou een terrasbestrating mogen aanleggen moet deze vanzelfsprekend aan de hoogste eisen voldoen. Alleen dan kunnen wij ons in positieve zin onderscheiden. Wij zijn pas tevreden met de tuinaanleg wanneer jij als opdrachtgever tevreden bent. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte over tuinaanleg, terrasbestrating, tuin opknappen of schuttingen plaatsen, neem dan contact op.

 

Nu Gratis Offerte

 

Het bericht Bestrating opknappen verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Wanneer begin je met een tuinrenovatie? Er kunnen genoeg redenen zijn om je tuin te renoveren. Bijvoorbeeld een slecht onderhouden tuin, waardoor de beplanting helemaal uit model is gegroeid en delen van de tuin zijn verzakt.

Maar het kan ook zijn dat de tuin is verouderd en dat je toe bent aan iets nieuws.

Er zijn een aantal werkzaamheden die veel voorkomen bij tuinrenovatie zoals:

 • Weghalen van boomstronken
 • Snoeien van bomen en heesters
 • Af- en aanvoeren van grond
 • Straatwerk herstellen
 • Schuttingen vervangen

Er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom het nodig kan zijn om je tuin te laten renoveren.

Voordelen tuinrenovatie

Het voordeel van tuinrenovatie is dat het ontwerp van uw tuin grotendeels in tact blijft.

Een tuinman kijkt welke planten er verplaatst moeten worden en of dat kan. Er wordt ook gekeken wat er gesnoeid kan worden.

Je tuin wordt dus grondig en nauwkeurig onder handen genomen, zonder dat je alles opnieuw moet aanschaffen. Daarom is het renoveren van je tuin een stuk voordeliger dan een nieuwe aanleg.

Uitstraling

Door de tuin te renoveren, behoudt je tuin zijn mooie volwassen uitstraling. Door de bestaande planten, struiken en bomen te gebruiken, blijft alles groen.

Bij een nieuw aangelegde tuin moet je vaak geduldig zijn voordat de planten hun uiteindelijke vorm hebben aangenomen en de tuin mooi wordt.

Door je tuin te renoveren heb je direct resultaat en kan je direct genieten.

Kosten renovatie

Wil je exact of de gemiddelde kosten weten voor het renoveren van je tuin? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en bespaar op de kosten van je tuinrenovatie.

 

Nu Gratis Offerte

Het bericht Tuinrenovatie verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Tuinontwerper

Tuinontwerper

Tuinontwerper

Om je in je eigen tuin thuis te voelen is het belangrijk dat de tuin zo is ontworpen dat deze bij jou en je wensen past. Dit kan je vanzelfsprekend zelf doen, maar het is ook mogelijk de hulp in te schakelen van Gooisch Hoveniersbedrijf. Het is vaak lastig om alle wensen zelf vorm te geven. Daarom kan een beetje hulp van een tuinontwerper het verschil zijn tussen een onbevredigend en een fantastisch resultaat.

Wat wij doen als tuinontwerper

Wij zorgen dat je tuin specifiek voor jou wordt ontworpen, waarbij rekening gehouden wordt met jouw specifieke wensen, mogelijkheden en omstandigheden. Hierdoor wordt het dus geen ‘dertien in een dozijn’-tuin, geen standaard-tuin die al in de la klaarligt.

Wat maakt het verschil?

Een goed tuinontwerp en een goed doordacht beplantingsplan kunnen zorgen voor een tuin die niet alleen past bij je budget, maar kunnen ook op de langere termijn veel geld kan besparen. De juiste keuze van harde materialen en planten kan ervoor zorgen dat je niet al na een paar jaar de tuin weer moet aanpassen of de planten moet vervangen.

De creatieve vertaling van jouw wensen kan natuurlijk in de stijl die bij jou past. Van modern minimalistisch tot landelijk romantisch. Wel zal er altijd sprake zijn van een heldere duidelijke vormgeving zonder overbodige tierlantijnen, waarin alle functies een plek hebben gekregen, maar waarbij sprake is van een geheel, niet van het naast elkaar plakken van de verschillende functies van de tuin. Dus waarom eigenlijk geen tuinontwerper?

Belangrijk

Onze belangrijkste taak is om jouw tuin, patio, balkon of dakterras zo goed mogelijk te ontwerpen. Vandaar dat wij veel aandacht besteden aan jouw specifieke wensen. Met het ontwerp in de hand in combinatie met een beetje handigheid en tijd is het vaak goed mogelijk om je tuin helemaal of gedeeltelijk zelf aan te leggen.

Daarnaast kunnen wij vanzelfsprekend op jouw verzoek ook zorgen dat je tuin helemaal of gedeeltelijk wordt aangelegd. Vraag hier onder vrijblijvend een offerte aan.

Nu Gratis Offerte

Het bericht Tuinontwerper verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Tuinman

Tuinman

Tuinman

Houd je van een weelderig bloeiende tuin maar heb je zelf geen groene vingers? Niet getreurd dat geldt voor meer mensen. Er zijn genoeg tuinmannen die met veel plezier je tuin willen opfrissen en bij houden. Alles wat je moet weten over een tuinman vindt je hier.

Wat kost een tuinman nou eigenlijk?

Is je haag ontploft, groeit het gras overal en nergens of domineert onkruid de tuin? Dan is het tijd om de tuin eens lekker op te knappen. Wij gaan vrijblijvend met je om tafel om te praten over de juiste aanpak en de kosten zodat je precies weet waar je aan toe bent. Omdat elke tuin anders is maakt dat het lastig om een gemiddelde prijs te noemen.

Tuinman of hovenier?

De tuinman is gespecialiseerd in tuinonderhoud en tuinrenovatie. Een hovenier is gespecialiseerd in tuinontwerp en tuinaanleg. Hij kan ook alles wat een tuinman kan. De hovenier is dus een alles kunner.

Wat kan de tuinman voor je doen?

Een tuin goed blijven verzorgen kost vaak heel veel tijd. Tegenwoordig zijn we allemaal veel te druk en komen we niet aan de tuin toe. Toch willen we na een drukke dag kunnen genieten in de tuin van het mooie weer. Dan past het je beter om de tuin te laten onderhouden door een tuinman. Je kan er voor kiezen om eenmalig je tuin een flinke opknapbeurt te geven of per seizoen, maandelijks of misschien wel wekelijks. Veelvoorkomende taken van een tuinman zijn:

 • Gras verticuteren, mesten, zaaien en maaien: In het voorjaar wordt het gras meestal geverticuteerd. Vervolgens wordt er gezaaid en gemest om het gras in optimale conditie te herstellen. Over het algemeen wordt er 1 a 2 maal per week grasgemaaid. Dit vormt een betere grasmat en gaat onkruid tegen.
 • Snoeien en onkruid verwijderen: Wanneer je minimaal tweemaal per jaar een onderhoudsbeurt laat doen, bijvoorbeeld voor de zomer en winter, blijft de tuin er netjes uit zien. Denk aan het vervangen van dode planten, onkruid verwijderen, mesten en het snoeien van bomen, heesters en hagen.
 • Renoveren en aanleggen: Wil je bepaalde onderdelen in je tuin veranderen, of de tuin helemaal omgooien, bijvoorbeeld het verplaatsen van een border met bloemen of een stukje bestrating, dat kunnen wij allemaal voor je doen.
 • Opruimen en afvoeren groen en puin: Al het afval dat ontstaat tijdens het aanpakken van de tuin zullen wij zorgvuldig afvoeren. Zo blijf je niet met de rommel opgescheept.

Wil je meer weten of wat de kosten zijn van een tuinman, vraag hier onder vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Nu Gratis Offerte

Het bericht Tuinman verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.

Tuinier

Tuinier

Tuinier

Je tuin vernieuwen of hulp nodig bij het onderhoud? Daarbij kan je een goede tuinier gebruiken! Gooisch Hoveniersbedrijf staat voor je klaar. Alle stappen van het tuinontwerp tot aan de tuinaanleg en het onderhoud kunnen wij voor je uitvoeren, wat jouw wensen ook zijn. Zoals je van een goede tuinier mag verwachten.

Onze diensten:

 • Tuinontwerp
 • Tuinaanleg
 • Tuinonderhoud
 • Houtconstructies
 • Beplanting borders
 • Groene daken

Je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het maken. Doordat we van alle markten thuis zijn, kunnen we onze projecten sneller afronden. Je hoeft dus minder lang te wachten op het eindresultaat en je zit dus minder lang in de rommel.

Waarom kiezen voor Gooisch Hoveniersbedrijf?

Tuinen zijn onze passie en wij vinden niets belangrijker dan een tevreden klant. Daarom doen wij er alles aan om jouw tevreden te stellen en het beste resultaat neer te zetten. Het is tenslotte ons visitekaartje en betere reclame kunnen wij ons niet wensen.

Kies je voor ons, dan kies je voor:

 • Deskundig advies
 • Ervaren team
 • Gegarandeerd hoge kwaliteit
 • Gecertificeerd bedrijf

Wat je ook wilt met jouw buitenruimte, particulier of zakelijk, wij voeren het voor je uit. Neem hier onder contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Jouw Hovenier? Gooisch Hoveniersbedrijf

Nu Gratis Offerte

Het bericht Tuinier verscheen eerst op Gooisch Hoveniersbedrijf.